06-13-2023

cover landscape

Trailer – May the Forks be with you

In deze trailer wil ik je kort mijn eigen verhaal vertellen en wat je van deze podcast kan verwachten.

Ik ben Frank, 31 jaar en woon in Amsterdam. Maar ik groeide op in Zwitserland. Op mijn 15e werd ik voor eerst geraakt door klimaatverandering toen ik in de alpen met eigen ogen de smeltende gletsjers zag. Het deed me echt pijn om te beseffen dat veel van deze mooie gletsjers zullen verdwijnen. Ik besloot dat ik iets aan klimaatverandering wilde doen. Maar eigenlijjk wist ik niet zo goed hoe. Ik vloog de wereld over, at het liefste biefstuk en droomde van dure auto’s.

Totdat ik 12 jaar later in het boek Drawdown ontdekte dat ons eten een van dé oplossingen is voor het klimaat: vooral minder vlees en minder voedselverspilling is iets waar elk individu voor nodig is. Er was alleen nog een probleem want ik vond de meeste vega recepten heel veel gedoe. Dus ben ik zelf de makkelijkste recepten gaan opzoeken en bedenken en heb ze gebundeld in een kookboek. Het begin van Fork Ranger.

Wat het voor mij betekent om een Fork Ranger te zijn is dat je met je eten een nieuwe manier van het goede leven oefent. Een leven waarin we onze voldoening niet proberen te halen uit steeds maar meer consumeren, maar uit de natuur en herinneringen met de mensen om ons heen. Dat gaat natuurlijk over veel meer dan eten maar een lekkere maaltijd is de beste manier om ermee te beginnen.

Met deze kijk ga ik in gesprek met mensen die op hun eigen manier een Fork Ranger zijn, van ondernemer tot boerin.

Ik wil hun inspirerende verhalen met je delen om te laten zien welke mooie oplossingen er alleemaal al zijn. En we gaan het ook hebben over hun persoonnlijke dilemma’s rondom duurzaam eten. Met elkaar gaan we dromen van het voedselsysteem van de toekomst maar vooral van het leven van de toekomst.

Hoe leef je in harmonie met de natuur als je in de stad woont? Hoe draag je als individu bij aan systeeemverandering? Hoe ga je er mee om dat je in de winkel de beste keuze wil maken maar dat eigenlijk onmogelijk is? Maar ook heel praktisch: wat is je lievelingsrecept, waar doe je boodschappen en wat is je favoriete stukje natuur bij jou in de buurt?

In deze podcast ga ik op ontdekkingsreis naar een nieuwe versie van het goede leven en Ik hoop dat je meegaat.

Veel plezier met luisteren en may the forks be with you.